Voorbeelden

*Hans (53) is achtentwintig jaar getrouwd met zijn vrouw, met wie hij twee inmiddels volwassen kinderen heeft. Sinds een jaar is hij verliefd op een mannelijke collega op zijn werk. Hij durft het niet aan zijn vrouw te vertellen. Zijn werk en zijn huwelijk lijden eronder en zijn vrouw vraagt zich af wat er toch met hem aan de hand is.
*John (26) heeft nu drie jaar een vriendin, maar voelt zich ook erg aangetrokken tot mannen. Hij zit hierdoor met zichzelf in de knoop en weet eigenlijk niet of hij verder kan gaan met zijn relatie.  
*Lia (34) is getrouwd met Herbert (33). Zij hebben een zoon van 10 jaar. Sinds een jaar weet zij dat Herbert homoseksuele gevoelens heeft. Hij heeft er nog nooit iets mee gedaan, maar de laatste tijd geeft deze situatie veel spanningen in hun huwelijk.
*Wim (37) is sinds kort gescheiden van zijn vrouw met wie hij elf jaar getrouwd was. Hij wist eigenlijk altijd wel dat hij homoseksueel was, maar heeft dit weggestopt. Nu heeft hij voor zichzelf gekozen, tot groot verdriet van zijn vrouw, die er niet mee om kan gaan en hem niet meer wil zien.
*Wilco (63) worstelt al jaren met zijn gevoelens voor mannen. Hij is, samen met zijn vrouw, actief lid van de kerk, maar deze kerk staat erg negatief ten opzichte van homoseksualiteit. Hij voelt zich schuldig. Zijn vrouw weet van niets.
*Thea (29) en Fred (33) wonen zes jaar naar tevredenheid samen. Fred fantaseert de laatste tijd steeds over mannen. Hij praat er met Thea over. Samen proberen ze er uit te komen.
*Els (49), getrouwd met Theo (52). Theo heeft nu een jaar openlijk een relatie met zijn vriend. Els merkt tot haar verdriet dat Theo steeds minder aandacht voor haar heeft. Hun huwelijk verloopt steeds slechter.
*Wesley (34) heeft sinds een paar jaar homoseksuele contacten, maar zijn vrouw Bea (35) weet van niets. Hij vindt het steeds lastiger om hier mee om te gaan en wil met iemand over zijn situatie praten.
Herkent u zich in één van deze verhalen? Zit u in een vergelijkbare situatie? Dan kunt u met mij een afspraak maken.